Tanácsok kiránduláshoz

2011.02.22. 08:00 :: Kultstáb

Mint tudjátok, drága hallgatóink, mi hárman erős és eltántoríthatatlan hívei vagyunk az egészséges életmódnak. Ennek szerves részét képzik a kirándulások. Úgyhogy alább levezetném azokat a szempontokat, melyekre ti - mint gyakorlatlan túrázók - nagyon kell, hogy figyeljetek a jövőben.

Ruházat: mindenképpen praktikus és a célnak maximálisan megfelelő göncöket válasszunk. Férfiember rengeteg zsebbel, kötözővel és karabinerrel ellátott, minimálisan nyolcrétegű ruhát visel a hegyekben. A zsebekben az óramutató járásával ellentétes irányban helyezzük el a túléléshez feltétlenül szükséges tárgyakat. Kb. egy óránál legyen a legfontosabb, és így haladjunk tovább. Szempont kell, hogy legyen a magunkkal cipelt tárgyak esetében az Első Szabály: a tárgy vagy szép, vagy ehető. Ezek alapján döntsük el, hogy a kirándulás 3. órájában alantas testi igényeinket óhajtjuk folyamatosan kielégíteni féktelen zabálás, vedelés és dohányzás segítségével, vagy inkább az időtálló esztétikai dolgokra figyelünk - hogyan csillan meg a késpenge a lenyugvó / felkelő nap fényében, milyen a fénye annak a zsákvarrótűnek, mellyel társunk kivájja a kullancs fejét a nyakunkból, vagy esetleg 25 milliárd pixeles felbontásában merülünk el vadonatúj telefonunknak, mellyel egész úton bármikor fenn lehetünk a neten.

Hasznos és nélkülözhetetlen tárgyak: elsősorban olyan eszközök legyenek nálunk, mellyel társaink életét és testi épségét megvédhetjük - nem kell azzal foglalkozni, hogy esetleg maradandó sérülést okozunk egymásnak, merugye a gesztus a lényeg. Első helyre kell tennünk a késeket. Férfi minimum három késsel indul kirándulni. Egy van az egy órás zsebben, egyet - a 25 centis pengéjűt - harcra készen a gatyaszárban helyezzük el, egyet pedig karabineren a derekunkra csatolunk, hogy a szembe jövő idegenek gyerekei vagy a) sokáig féljenek, vagy b) hazáig ordítsanak, hogy nekik is kell kard. Nélkülözhetetlenek az öngyújtók, a lapos palackok fémből, a dugóhúzó, sörnyitó, ezüstgolyó vámpír ellen, herevédő, fogkőleszedő és bányászlámpa. Amennyiben a felsorolt tárgyakat kombinálva be tudjuk szerezni, a helyzet jóval egyszerűbb - értelemszerűen.

Élelmiszer: alapélelmiszerek nélkül ne is próbáljunk útra kelni, mert kifehéredett csontjainkkal már másnap a kósza szél fog gurigázni. Ezek a disznósajt, sós mogyoró, óriáskifli, nyers hal, pálpusztai sajt, banános szőlőcukor és legalább 30 deka homogenizált marhazsír. Italnak bármilyen lé megteszi, kivéve az alkoholmenteseket. Ezek fogyasztása ugyanis már félúton reálissá teszi, hogy soha nem fogunk odaérni, ahová készülünk. Ilyenkor le kéne ülni, és azzal a mozdulattal visszafordulni, de ez annyira férfiatlan, hogy nem is beszélnék róla.
Nos, hölgyeim és uraim - vár a természet.

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr42535282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása