Strandolás

2011.03.01. 08:00 :: Kultstáb

Mindannyiunk egyik kedvenc elfoglaltsága az Emberhez Egyedül Méltó Évszak-ban - azaz nyáron - a strandolás. De ez nem úgy megy ám, hogy kiballagunk a strandra, és fostestünket a napra ill. a medencébe tesszük, hanem - mint mindennek - ennek is megvannak a maga szabályai.
Elsőként a strandruházat. Hölgyek gyakorlatilag bármit felvehetnek, mert úgysem nézi senki, mi van rajtuk. Férfiembereknek azonban nem mindegy a cucc. A feredőnadrágnak több fajtáját ismerjük ugyan, de ezeket tudni kell méltósággal hordani. A tanga fazonú fürdőnadrág nem esik jól az ember szemének, ezeket kerüljük, esetleges viselőiket pedig nagyon megvetően és gúnyosan, alantas beszólásokkal tarkítva vegzálgassuk. Persze, csak akkor, ha nem akkora az illető, mint egy T-34-es.
A parasztos fürdőnadrág legfőbb ismérve, hogy térd alatt ér, és úgy néz ki benne a lábunk, mint egy felmosóvödörben a nyél. Ezt csak baráti társaságban viseljük (már ha ilyenre vetemedünk), mert én személy szerint sokat röhögök az ilyesmin, természetesen leplezetlenül, és a barátok ilyenkor jól jönnek a vigasztaló szavakkal.
A féltahó jellegű fürdőgatya olyan, mint a parasztos, de combközépig vagy ennél is feljebb ér. Ez már praktikusabb viselet, egyetlen hátránya, hogy bizonyos pózban belátni a szárán, és amennyiben nem szabványos herékkel bírunk, a hölgyek megvetésének- sajnálatának- kacajának, ill. barátaink gyalázatos megjegyzéseinek lehetünk kitéve.
A testhezálló gatya gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne rajtunk. Ennek lehetnek előnyei is, bár én inkább a hátrányokra hegyezném ki a dolgot. Egyrészt első pillantásra látszik, hogy semmi rokonságban nem állunk Overdose-zal, vagy pont ellenkezőleg. Ez utóbbi esetről nem tudok nyilatkozni.
A strandon minden étel és ital fogyasztható, ugyanis bármit magadra ejtesz - jégkrém, dinnye vagy baracklé, csokoládé, lángoszsír, büdössajt vagy lekvár - csak be kell menned a medencébe, és máris abban úszik a gusztustalan ételmaradvány, ami egyértelműen növeli higiéniai érzetünket. Ha ezt a külső megtisztulást kombináljuk egy határozott, de nem feltűnő belevizeléssel a medencébe, bátran kijelenthetjük, hogy minden szempontból tettünk egészségünkért és külső-belső tisztaságunkért.
Amennyiben dohányzunk, a csikket határozottan nyomjuk el. Elpöccintés nem ajánlott, mert a balga emberek belelépnek az izzó cigarettacsutkába, és vagy ordítanak, vagy verekednének - egyik sem fér meg a nyugalommal, melyre vágyunk.
Végezetül - mint állatbarát - egy jótanácsot adnék, mely egyben fejleszti a biológiai ismereteket is: sem a szúnyognak, sem a hangyának nincs kurvaanyja, tehát ezek emlegetése a lemészárlással párhuzamosan nem elegáns viselkedés.

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás gasztronómia strandolás

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr112535287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása