Ti írtátok - A Hotel Végtelen hiteles története

2010.08.31. 08:00 :: Kultstáb


Volt egyszer egy király, s annak három fia: Gábor, Kálmán, és Viora. Mikor a fiúk már deli legénnyé serdültek, így szólt az öreg király: - Menjetek világot látni, tanuljatok, majd esztendő múlva térjetek vissza, hadd lássam, mire vittétek. - Így is lett. Mikor a fiúk hazaértek, az öreg király alig ismert rájuk: Gábor kigyúrta magát, Kálmán rockeresen hosszú hajat növesztett, Viora pedig elsajátította az SMS olvasás művészetét. - No, - szólt a király - halljam, milyen mesterséget tanultatok ki! - Elsőként Gábor lépett a trón elé: - Mesteri szinten művelem a szavak használatát, s oly módon fűzöm azokat egymásba, hogy ezáltal az összes tinilányt kidumálom a bugyijából. - Ejha! - nézett elismerően a király a legnagyobb fiára. Ezek után Kálmán következett: - Én, bátyámhoz hasonlóan, szintén könnyedén bánok a szavakkal, s mindezt olyan harsány stílusban teszem, hogy a középkorú hölgyek mind velem nevetnek, s a végén egytől-egyig szerelmesek lesznek belém. - Ejha! - nézett elismerően a király a középső fiára. Végül Viora következett: - Megtanultam meghallani a nép szavát: tudom, mi érdekli őket, s tudom, mi a véleményük. Ám, ha nem bírnak dönteni két dolog között, hát élek szavazatszámláló jogommal, s a végén konkludálok. - Ejha! - nézett elismerően a király a legkisebb fiára. - No, ez derék, - mondta az öreg - látom, most már a jég hátán, sőt, akár az éterben is megélnétek. De mit ér a tudományotok, ha nincs emberfia, aki ezért felnézne rátok és akiket kivezethetnétek a tudatlanság mocsarából. Mert ők a ti útmutatásotok nélkül nem képesek megvívni az első randi rémével, ergo lasmatyolni sem fognak soha, s kihal az ország. Találjatok ki valamit! Mit szólnátok hozzá, ha álruhában elvegyülnétek az egyszerű nép fiai s lányai között, úgy hintve az igét? - Még hogy én parasztnak öltözzek?! - hördült fel Gábor. - Nem, nem... - mondta a király - álnév és álruha. Te pl. lehetnél MG és öltözhetnétek katonának is akár. - Az sem jó - rázta a fejét Kálmán - mi, kik a rock szabad szellemében nőttünk fel, talán lépjünk egyszerre, sorakozzunk, tisztelegjünk, ráadásul rövid haj és szájvonalban elvágólag bajusz legyen rajtunk?! - Viora ránézett a többiekre és így szólt: - Partizánok leszünk! Ezzel eleget teszünk atyánk óhajának és nem hozzuk magunkat megalázó helyzetbe. Sőt! Azt mondunk, amit akarunk, olyan zenét hallgatunk, amit szeretünk, sötétedés után támadunk, és az egyszerű nép mégis követni fog minket. Partizánok leszünk, később pedig, ha atyák vára leomlana, egy Hotelben fogunk élni, a 99. és a 100. szoba között, a ma létező, egyetlen, kultikus szobában. - Lehet, hogy mindez meseszerűnek tűnik, de így történt: Egon király bólintott, s a három királyfi megkezdte áldásos tevékenységét. A többi már történelem

Köszönjük Csabának, várjuk a további élménybeszámolókat, fiktív sztorikat, mindent, ami a műsorral, vagy velünk kapcsolatos, és megosztanátok másokkal - ez a honlap a Tiétek is.
Ide lehet karcolgatni: hotelvegtelen@radioq.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ti írtátok

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr582127220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása