A nyári rezidencia

2011.05.17. 08:00 :: Kultstáb

Említettük már régebben, hogy nyáron a Balaton vendégszeretetét élvezzük, hiszen a nagy meleget és a vízpartot mindannyian szeretjük. A déli parton, egy titkos helyen külön kis rezidenciát tartunk fent emiatt, amelybe, virtuálisan, ezennel meginvitálunk Titeket.
Ez a rezidencia egy ház, a tó partján, ami elég nagy ahhoz, hogy mindhárman kényelmesen elférjünk benne. Május közepétől szeptember közepéig tartózkodunk itt. Még jó, hogy külön szobáink vannak, ez természetes dolog. A medence is az, mondhatni alapfelszereltség, mint ahogy a nagy kert is, aminek egyik részében lehet bográcsozni.
Mivel a nyár - optimális esetben - a szabadságról szól, nem a munkáról, ezért mi is ennek a ténynek maximális szem előtt tartásával igyekszünk tölteni az időnket ezekben a hónapokban. Magyarán, amikor műsor van, akkor persze odatesszük magunkat keményen, ahogy szoktuk, viszont amikor vége az adásnak, akkor a következő adásig eltelő egy hétben csak a lubickolásé, bográcsozásé, szörfözésé, sztorizgatásé a főszerep.
Meg a henyélésé.
A henyélés egy kiemelt fontosságú programsorozat, ami átível azokon a hónapokon, amikor a fent említett nyaralásunkat töltjük a Balcsinál. A henyélést művelni precízen kell, és mindhármunktól kiemelt figyelmet követel. Otthon ne próbáljátok ki, ne csináljátok utánunk. Nem is olyan egyszerű, mint ahogy elképzelitek, legalábbis számunkra nem az. Mert hát, Viónak le kell mondania a világmegváltó terveiről, egészen szeptemberig, hiszen hát úgy nem lehet ellazulni, ha az ember a világ megváltásán töri a fejét. Arra rá kell készülni. Henyéléssel. Mg, a szokásos reggeli 3 pálesz + 2 liter bor kombós adagját csökkenteni kénytelen, annak érdekében, hogy a délutáni partin a megfelelő felkészültséggel vehessen részt. Kálmánnak pedig erőt kell vennie magán, hogy a mindig fekete öltözékét lecserélje villogó, tarka színkavalkádra.
Ebben a négy hónapban döntjük el az év hátralévő adásainak témáit, illetve a majdani poénok szövegkönyve is ekkor készül el.
Fontos számunkra a kapcsolattartás a rajongóinkkal nyáron is, éppen ezért tartunk úgynevezett fogadónapokat, amikor a ház nyitva áll előttetek, és libasorban követeket meneszthettek hozzánk, ügyes-bajos dolgaitokkal.
Az esti bográcspartik alatt aztán nosztalgiázunk a meleg időben, régi sztorikkal, sörrel, kajával, örülve annak, hogy nyár van, és nyár is marad, hiszen a jelen örökké tart. Próbáld megélni, ha jó.

Szólj hozzá!

Címkék: nyár nyári rezidencia

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr132751400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása