Egészséges étkezés

2011.02.08. 08:00 :: Kultstáb

Feltehetően a cím némi fennakadást okozhat némelyeknél - teljesen jogosan. De az a szokás, hogy a címen soha nem változtatunk, sssz’al ez már így marad.
Részletezném, mik azok az ételek és italok, melyek kimeríthetetlen energiánkat biztosítják. Ezek a receptek sok éves norvég kutatómunka eredményei, komoly visszhangot váltottak ki tudományos körökben, és tanulmányok jelentek meg róluk a National Poison ill. a Stomach Killer magazinokban, valamint a Vályú című évente megjelenő gasztroenterológiai folyóiratban.
Előételek…na, ilyeneket férfi nem fogyaszt. Ezek csak arra jók, hogy 1. az étteremben kibírd addig, amíg hozzák a rendes tápot, 2. hogy a nő többe kerüljön, ha elviszed falni. Ugyanez vonatkozik a levesekre is, kivéve a bab, -és gulyásleveseket, melyekből már 3-4 litertől kezd az ember gyomra alakulni, és képes befogadni a szilárd táplálékot is.
Alapvető energiaforrásnak tekinthető a rántott sajt, a sült krumpli, a marcipán és a pálpusztai sajt. Ezek mögött - igen szorosan - szerepel a csokoládé, a kávé (mely a közhiedelemmel ellentétben étel, bizony), a disznósajt és a parasztkolbász. Ez utóbbiból a nagyon csípőset javasoljuk, mint a gyomor jótevőjét. Hozzájuk csatlakozik a savanyú káposzta, a kovászos uborka és a vaníliás tejföl.
Ínyenceknek ajánljuk a következő, igen nagyszerű és könnyen elkészíthető recepteket, melyek már sokszor bizonyítottak nálunk:
Nappalra: 1 homokozólapát búzakorpát jól elkeverünk egy csapott evőkanál mézzel, az egészet felfőzzük vegetás vízben, és hozzáadunk 57 deka tonhalfilét. Az egészet villával összetörjük, és lassú tűzön 3 percig abáljuk. Amikor az állaga eléri a fáradt olaj szintjét, egy laza köménymagos rántással gazdagítjuk, és kész is van a havasi toportyánfingató nevű egytálétel. A tetejére ízléses marhazsírpettyeket teszünk - mert az esztétika sem utolsó - és tálalhatjuk.
Éjszakára, elalvás előtti könnyű desszert: egy tubus sűrített tejet összekeverünk 30 deka instant kakaóval, 5 deka kristálycukorral, 10 deka cukrozott mákkal és negyed kiló málnazselével. Az egészet 20 deka mézzel simára keverjük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat mindenkinek.
Jövő héten az italokkal folytatjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr462535274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása