Cosplay

2011.02.01. 08:00 :: Kultstáb

Jó reggelt,

Tudjátok, mi az a cosplay? Nem fogom most kifejteni, mert túl hosszú lenne, de megpróbálom egy mondatba összefoglalni: a Costume Play szavakból létrejött kifejezés, ami Japánból indult ki, és lényege, hogy valaki egy többnyire híres/ismert mangaszereplőnek öltözik. No ez a műfaj kilépett a keretei közül, mint kiderült, hiszen a szürreálisan ijesztő mangákat elhagyva kialakult egy magyar változata, a Hotel Végtelen Cosplay. A lényegét nem nehéz kitalálni, bizony, az emberek egy ilyen találkozón MG-nek, Kálmánnak vagy Viorának öltöznek, esetleg összefognak, és a komplett Hotel Végtelen stábot jelenítik meg, ruhailag, viselkedésileg. Nem csak az öltözködésbeli egyezésre törekszik az igazi cosplay-es, hanem az egyéb, látható és hallható hasonlóság minél sokrétűbb átvételére. Tehát a testalkat, hangszín, stílus jellegzetességeit is magára ölti, avagy igyekszik hasonulni kiválasztott karakteréhez.
Szerencsére, (ha informátoraink jól dolgoztak), kijelenthetjük, hogy kitűnő Hotel Végtelen cosplay-es versenyzők járják a várost, különböző helyeken felbukkanva, kicsit pózolva a kameráknak.
Nagy öröm nekünk ez, és örömmel számolunk be az ezzel kapcsolatos fejleményekről - ha lesznek ilyenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(a képen egy fesztiválon díjnyertes Hotel Végtelen-nek öltözött cosplay csapat látható)

Szólj hozzá!

Címkék: divat

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr652535270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása